WAT ZIJN WARMTEPOMPEN?

Warmtepompen winnen steeds meer terrein in de particuliere sector. Toch worden er steeds opnieuw bezwaren geopperd vanwege de stijgende elektriciteitsrekeningen en het streven om energie te besparen. Tegelijk groeit echter het verlangen naar meer comfort. De invertertechnologie komt tegemoet aan deze eisen. Inverter warmtepompen zijn bekend voor hun uiterst energiebesparend en tegelijk zeer comfortabel gebruik.

WAT IS EEN WARMTEPOMP

Een warmtepomp is een invers gebruikte koelmachine en dus een verwarmingstoestel!  Het fundamentele werkingsprincipe is gebaseerd op een voortdurende verandering in aggregatietoestand van een circulerend medium.  

Het verdampen ( = warmte onttrekken aan de omgeving ) gebeurt in de buitenunit, die buitenshuis opgesteld wordt . Een elektrisch aangedreven compressor comprimeert de gevormde gassen naar een hoger niveau en stuurt ze naar de binnenunit binnenshuis. Daar zullen deze warme gassen condenseren ( = warmte afgeven aan de omgeving ) en het lokaal doen opwarmen .

Het ontstane condensaat wordt opnieuw richting buitenunit gestuurd en de cyclus kan herbeginnen. Een koppel geïsoleerde koperbuizen vormt de  verbinding tussen binnen- en buitenunit en maakt van het geheel een gesloten circuit.

Panasonic koos resoluut voor het milieuvriendelijke medium R410A . Dit medium breekt de ozonlaag niet af!  

Panasonic is Eurovent gecertificeerd. Het overgrote deel van de Panasonic warmtepompen behalen in de condities opgelegd door EUROVENT een A – energieklasse.  Dit betekent   : 1 kW elektriciteitsvermogen resulteert in minimaal 3,6 kW verwarmingsvermogen.

 

WAAROM PANASONIC ?

Altijd gericht op verdere ontwikkeling en innovatie biedt Panasonic een zeer uitgebreid gamma van hoogwaardige en kwalitatieve warmtepompen.

Deze units zorgen voor een gezonde omgevingslucht en worden ook gekenmerkt door een aantrekkelijk design.

Alle Panasonic warmtepompen voldoen aan de strengste eisen wat betreft efficiënt energiegebruik, milieubescherming en zo laag mogelijke geluidsniveaus van binnen- en buitentoestellen.