WAT IS EEN INVERTER ?


Een inverter is een soort vermogensaanpassingsschakeling, die op elektronische wijze de spanning, de stroom en de frequentie van een elektrisch apparaat regelt.

In een airconditioner met inverter regelt deze schakeling het toerental van de compressor en daardoor ook het vermogen van de airconditioner. Een hogere frequentie leidt tot een hoger vermogen, een lagere frequentie tot een lager vermogen.

Op deze manier zijn airconditioners met inverter in staat de temperatuur duidelijk nauwkeuriger te regelen dan bij airconditioners zonder inverter.

 

SNEL COMFORT

Direct na inschakeling van de airconditioner met inverter levert deze precies het vermogen dat nodig is voor het snel koelen of verwarmen van de ruimte. Zo wordt de gewenste ruimtetemperatuur bijna twee keer zo snel bereikt als bij modellen zonder inverter. Als u op een hete zomerdag thuis komt of op een koude wintermorgen opstaat, wordt binnen de kortst mogelijke tijd voor een aangename temperatuur in de ruimte gezorgd.

ZUINIGER ENERGIEVERBRUIK

Om de beperkte energiebronnen optimaal te kunnen gebruiken, is de airconditioner met inverter uitgerust met een uiterst efficiënte inverterregeling. Een verbeterd warmtewisselaar- en compressorvermogen, een precieze, microprocessorgestuurde regeling en andere vernieuwingen dragen bij tot een verhoogde energie-efficiëntie. Het apparaat bereikt niet alleen onmiddellijk de gewenste ruimtetemperatuur, maar bespaart daarbij ook nog eens energie. Een verlaging van het energieverbruik betekent vanzelfsprekend ook meer milieuvriendelijkheid.

FLEXIBELE VERMOGENSREGELING

Airconditioners met inverter zorgen altijd voor een aangename ruimtetemperatuur. Nadat de gewenste temperatuur snel is bereikt, doseert het apparaat het vermogen zo precies dat de ruimtetemperatuur bijna constant blijft. Onaangename temperatuurschommelingen behoren tot het verleden en het stroomverbruik daalt. Het grote beschikbare vermogen biedt hetzelfde comfort, ook als het aantal personen in de ruimte varieert. Bij maximumvermogen is een airconditioner met inverter zelfs in staat, ook op de koudste winterdagen, voor een behaaglijke warmte te zorgen.